Friday, December 12, 2008

Sweet Italian Ride

This is a friend's bike. He came over to re-check his bike fitting a couple of weeks back before finally riding it. If I am not mistaken, he got his earlier fit spot on, other than we adjusted his saddle height a bit. By now he must have ridden this Guerciotti (ye tak Abang Rahim?), hehehe...




Hmmm... bila la nak ride something like this.. Groupset, Campag Super Record 11 spd some more :) Weighing in at an illegal 6.8kilos. Good bike, good components, good rider equals good ride. Sweet!!

Visit www.guerciotti.it and drool...

7 comments:

bola2api said...

adakah fren kau rahim letua??

bola2api said...

alamak aku tak baca habis hahaha

pastu spam pulak comment box kau haha.. sorry babe..

tu laa.. mcm ku kenal jer bike nih, dia baru tunjuk i gambo bike ni 2 wks ago

AAJ said...

abg rahim ble la ride bike ni, kite ni kena cari beskal yg frame sihat skit, nanti dah masuk kategori 72.5 baru ble simpan cita-cita. camne bon?

Enche Bon said...

Hahaha...

Aini : Biasanya circle of kaki rempit (like you) bukannya besar sangat. A few times we do bike fitting for the LeTua boys :) Tu yang kenal Abg Rahim tu..

Lei : Memang setuju. kalau tak manjang after ride spoke patah, hahaha...
p/s makan nasi lomak sambal ikan koli memang layan...

bola2api said...

enche bon,

ehem.. buleh saya tumpang buat biomechanics/bike fitting dgn u tak???

supaya sakit lutut tidak kembali menjelma lagi hehehe

(rahim pecah lobang hahaha.. ooo rupanya u keja kat situuuuu)

Man CIOCC said...

Salam, how much is the frame in RM?
Full carb eh? Size ape tu, XS 49?

Enche Bon said...

Abg Man,

Dengarnya frame tu, regenya dalam belas2 ribu. Saiznya tu dah dekat la macam Abg Man tenung2 tu, kalau tak silap 49 :)

Hanya jauhari yang mengenal maknikam, hehehe

Cheers,